iRig Mic – review

Makkelijk kwalitatief goede audio-opnames maken. Al tijden was ik op zoek naar een microfoon die dit kon. Drie weken geleden bestelde ik een iRig Mic. Deze microfoon is speciaal gemaakt voor iPhone’s en iPad’s. Nu is het tijd om de balans op te maken.

Gebruiksgemak
Inklikken en gaan. Zo makkelijk is het. Via de koptelefoonaansluiting prik je de microfoon in. Ook kun je via een soort van splitter kun je eigen oortjes gebruiken.
Via de standaard meegeleverde software (iPhone/iPad) kun je meteen aan de slag. Helaas kun je jezelf niet terughoren bij de standaardapps. Wil je dit wel graag kun je via de App Store andere apps downloaden.

Gebruik
De microfoon ligt stevig in de hand. Een tikkeltje aan de zware kant als je lange interviews wilt opnemen. Dat wel. Toch vind ik dit zelf geen nadeel.
Op de microfoon zit een schuif waarmee je het geluidsniveau kunt instellen. De drie standen zijn: rustige-, normale- en luidruchtige ruimten. Dit werkt iets te goed. Je krijgt alleen bij rustig en normaal een goed eindresultaat. Als je de microfoon in de luidruchtige stand zet hoor je bijna niets hop over to these guys.

Accessoires
Naast de microfoon krijg je ook een aantal accessoires geleverd. Zo krijg je een leren hoesje om de microfoon in te stoppen. Ook krijg je een microfoonklem.

Apps
Alle apps waar je een microfoon bij nodig is kun je de iRig Mic gebruiken. Zoals Dictafoon en Camera. Zelf levert IK Multimedia, het bedrijf achter de iRig Mic, ook een aantal apps: VocaLive, AmpliTube en iRig Recorder. Alle drie in gratis en betaalde versies.
Zelf gebruik ik iRig Recorder (betaald). Met deze app is de uitwisseling van de bestanden een fluitje van een cent. Ook kun je veel instellen.

Andere platformen
Hoewel IK Multimedia dit niet op hun website vermeld kun je de iRig Mic ook gebruiken met de meeste Androidtelefoons en computers. De enige vereiste is een 3,5 mm dual headphone minijack.

iRig Mic – IK Multimedia
± €49,-
8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *