Coldplay – Mylo Xyloto

De nieuwe release van Coldplay houdt veel mensen bezig. Al sinds de introductie, een week geleden, staat het album bovenin de albumchart. Maar we hebben nog niet kunnen lezen wat een fan van dit nieuwste werk vindt. Daarin komt nu verandering.

Ondanks wat de band zelf zegt borduurt dit album verder op de lijn van Viva la Vida. Over het algemeen heeft de band liedjes gemaakt die het uitermate goed doen in een stadion. Makkelijk mee te zingen refreinen en akkoordjes. Toch is het niet makkelijk wat de band geproduceerd heeft. De teksten blijven goed doordacht.

Het geluid van de band is wel verder op de schop gegaan. Meer gitaren, minder piano. Je kunt dit vergelijken met wat U2 heeft gedaan. Deze band is steeds op zoek naar een nieuw geluid. Coldplay gaat met Mylo Xyloto U2 achterna. Hiermee wil ik niet suggereren dat het album het geluid van U2 kaapt.

De grote ‘stadionnummers’ worden afgewisseld met kleinere liedjes. Up Against the World en Major Minus bijvoorbeeld. In beide voorbeelden is de band erin geslaagd om het grootse slim te combineren met een ballad. Klein voor thuis, groots in het stadion.

Plus:
Meer gitaren, Jonny Buckland meer op de voorgrond buy cheap cialis online.
Hurts Like Heaven (met intro en titelsong Mylo Xyloto)
Feelgood nummer Paradise

Min:
Goedkoop drumritme bij Up in Flames.
Duet met Rihanna (Princess of China).

Eindcijfer:
8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *