Dexter: seizoen 1

Met enige scepsis ben ik begonnen aan het kijken van een serie waar ontzettend veel mensen in mijn omgeving lyrisch over zijn: Dexter. Hoewel ik er een paar afleveringen voor nodig had, zit ik nu compleet in de serie. Wat zijn de positieve, maar ook minder positieve kanten?

“Dexter Morgan is forensisch bloedexpert bij de politie in Miami. Op vierjarige leeftijd werd hij geadopteerd door politieagent Harry Morgan die bij het jonge kind al vroeg moordlustige neigingen ontwaarde.” Zo omschrijft de VPRO de serie.

De eerste -pak ‘em beet- vier afleveringen moest ik in de serie komen. Ik werd niet direct gegrepen. Toch leefde ik langzaamaan mee met de personen. Dexter met zijn nogal aparte jeugd, zijn zus Debra met een nogal ongelukkig liefdesleven…

Allemaal personages met een goed uitgedacht verhaal. Hierom ben ik blijven hangen, denk ik. Daarbij zijn de cliffhangers ontzettend goed gekozen. Je moet weten hoe het verder gaat. Elke aflevering heeft één ‘onderwerp’ dat behandeld wordt. Een lijk, een probleem… Dat verschilt iedere keer. Daarnaast is er natuurlijk een overkoepelend thema wat steeds terugkeert. Dit is in het eerste seizoen een seriemoordenaar luisterend naar de naam: Icetruck-killer.

Als je je na vier afleveringen niet aangesproken voelt door de serie: ga wat anders kijken. Dit is het enige nadeel aan de serie die ik kan bedenken. Voor mijn gevoel kwam de serie nogal moeilijk van start. Dit komt ook omdat je in het begin nog niet kunt identificeren van Dexter. Word of werd je wel meteen aangesproken? Wees blij met je Dexterverslaving.

[twitter style=”horizontal” source=”olafdb” float=”left”] [fbshare type=”button”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *