Google+

Al meer dan een week buzzed het rond op Twitter: Google+. Maar wat is dit nieuwe social network nou? Waarom zou je juist hier moeten aanmelden en niet bij Facebook? Allemaal vragen die ik aan het begin had. En die jij waarschijnlijk ook hebt.
Meteen op dag één ben ik in dit nieuwe social network gestapt. Via via heb ik een invite gekregen. En mezelf natuurlijk meteen verdiept in de unieke en minder unieke punten.

Wat is Google+?
Een nieuw social netwerk. Waarschijnlijk weet je nu net zo weinig als daarvoor. Je kunt Google+ het beste vergelijken met Facebook. Al is er één heel groot verschil. In Plus zijn de vriendschappen niet ‘vast’. Vind je iemand interessant om te volgen, dan kan dat zonder dat je vrienden hoeft te worden.

Google heeft hiervoor ‘Circles’ of ‘Kringen’ uitgevonden. Wil je updates van iemand ontvangen, sleep je hem gewoon naar de circle ‘Followers’. Is het een echte vriend van je? Sleep hem of haar dan naar de circle ‘Vrienden’.

Waarom Google+?
Het ziet er ontzettend goed uit! Een beetje een non-reden, maar wel ontzettend waar. Vond je Facebook al strak vergeleken met Hyves? Google+ laat je datzelfde gevoel beleven. Ook vind ik vind het makkelijker dan Facebook, maar dit is puur gevoel. Heb al meerdere mensen gesproken die het helemaal niet makkelijker vinden. Zelf uitproberen dus.

Heb je veel anderstalige vrienden? Zet ze in een circle en deel alleen Engels updates met ze. Duikvrienden foto’s sturen, maar geen zin dat iedereen je in je zwembroek ziet? Ook in een aparte circle. Op deze manier kun je heel nauwkeurig je contacten ordenen. Belangrijk om te vermelden: je kunt personen in meerdere circles zetten.

Er zijn nog veel meer functies het vermelden waard, maar dat is allemaal te lezen in deze recensie van Tweakers.

En Facebook dan?
Heb je nét al je vrienden overgehaald om het prehistorische Hyves te verlaten en Facebook te nemen, komt er alweer een nieuw social network de hoek om zetten. Ik zie het wel gebeuren dat Plus Facebook inhaalt qua gebruikers. Al zal hier nog flink veel jaren overheen gaan. Tot die tijd kun je alles gewoon blijven ‘liken’.

4 thoughts on “Google+

  1. Zora Reply

    Ik denk inderdaad dat de volgers -een beetje vergelijkbaar met Twitter- een groot pluspunt zijn in vergelijking met Facebook. Daar ben je toch gebonden aan mensen die je kent en je accepteert iedereen makkelijker.

    Ik ben benieuwd hoe het met G+ gaat lopen!

  2. Patrick Reply

    Google+ is een fijn medium. Het is niet bloated, je kunt makkelijk je vrienden en ander gespuis indelen en daarna nog makkelijker kiezen met wie je praat. Simpel doch geniaal. Leuk dat er na al deze tijd toch nog een nieuwe sociaal medium op kan staan met ware innovatie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *