GHBS wint moeilijke match

GRONINGEN – “Kom op meiden, het kan nog steeds.” Tijdens de zeer spannende wedstrijd probeerde aanvoerster Esmée de Boer haar team te motiveren. Toch verloor hockeyclub HCW afgelopen zaterdag op het sportpark ‘Corpus den Hoorn’ te Groningen van het even sterke GBHS.

Na de zoveelste rebound schiet GHBS aanvoerster Lianne Snijer de bal in het net. Opluchting gaat door haar team. In de strijd, die al vanaf het begin van de wedstrijd bezig is, is het GHBS die vlak na de tweede helft op voorsprong komt.

Dit eerste doelpunt door het Groningse GHBS betekent een omschakeling in de match. Het meisjes B team uit Winschoten laat de kop hangen na deze psychologische eerste slag. Zelfs de bemoedigende woorden van coach Jurjen-Paul Edzes-Koerts beuren het Winschoter team niet op.

Dat de teams aan elkaar gewaagd zijn is niet alleen op het veld te zien. Ook in de
competitie is het een nek aan nek race. GHBS staat met drie punten net onder HCW. Toch kan GHBS met de 3-0 overwinning de tweede plek niet van HCW overnemen.

Vooraf heeft HCW coach Jurjen-Paul Edzes-Koerts nog een zeer goed vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd. Dit heeft vast te maken het vorig treffen met GHBS cialis online pharmacy. Toen versloeg het Winschoter team de Groningse dames met 3-1.

Jamie Meyer, coach van GHBS, heeft een realistischere kijk op de match. “Het zal flink lastig worden. Ook omdat we maar één wissel tot onze beschikking hebben.” Door het spel van GHBS is de bank alleen voor dames die echt geen puf meer hebben. Van veelvuldig door wisselen is er absoluut geen sprake.

“We speelden na het eerste doelpunt veel beter. Normaal gesproken zijn we vrij agressief, maar vandaag hielden we het rustig. Daardoor speelden we veel beter.” Zo analyseerde Lianne Snijer, aanvoerster van GBHS, na afloop de wedstrijd. Esmée de Boer beaamt dit: “Soms is het haat en nijd tussen de teams. Het viel dit keer redelijk mee.”

Toch was De Boer was niet tevreden. “We speelden niet slecht. Maar na het eerste doelpunt zakten we in. Of dat alleen aan het doelpunt ligt weet ik niet. Misschien was het ook wel een conditiekwestie.” De keeper van GBHS, Jolien Beuker, krijgt complimenten. “Ze heeft een paar moeilijke ballen tegengehouden.”

Ondanks aansporingen van de coach weet HCW meer doelpunten niet voorkomen. Myrna Straatman maakt de 2-0. De rek is er nu merkbaar uit. Vlak voor het eindsignaal dringt aanvoerster Snijer met gemak nog eenmaal de cirkel binnen. Met een knappe backhand scoort zij de 3-0.

[box type=”note”]De wedstrijd is op 16 april 2011 gespeeld[/box]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *