Oude notities

Ineens is ‘ie daar. Een notitie van jaren geleden. Ooit opgeslagen in de concepten map van de mail. Net teruggevonden, vier jaar later. De dingen die ik op dat moment niet mocht vergeten, zijn een goede spiegel van mijn leven. De waan van de dag in een notitie.

Downloaden: Red Box. Op de radio gehoord en opgeschreven. Nooit gedaan natuurlijk. Uitstellen was geen optie. Meteen de koe bij de horens gevat en deze band binnengehaald. Na vier jaar is dat wel verdient.

Oh, wat stonden er een linkjes in. Van Photoshop tutorials. Wat wilde ik graag die kunstjes leren die anderen op het internet lieten zien. Is er niet van gekomen. Ik kan aardig photoshoppen, maar die pro-skills zijn bij mij nooit aangekomen. Achteraf is het waarschijnlijk alleen maar zonde van de tijd geweest als ik die tutorials had doorlopen.

Zelfs telefoonnummers hadden de notitie gevonden. Onder andere van mijn toenmalige stagebegeleidster. Van mijn allereerste stage. Na de stage geen contact meer gehad. Niet erg, wil allang niet meer die richting op.

Tussen alle noties stond zelfs een HTML code gepropt. Uit de tijd dat ik nog een echte nerd was en helemaal met de hand een website in elkaar klopte. Uiteindelijk komen die vaardigheden me nog heel vaak van pas.

Het nadeel van hele oude notities is dat ze -behalve sentimentele waarde- geen klap waard zijn. Dus na een weemoedige terugblik heb ik op het knopje ‘Verwijder’ gedrukt.

One thought on “Oude notities

  1. Eduardboon Reply

    Ik herken het volkomen. Zo heb ik destijds mijn hart en ziel gestort in een mailtje dat je op schoolbank samen kon stellen. Die zou dan 1, 5 en 10 jaar later verstuurd worden. Natuurlijk was die dienst al gauw gecancelled. Maar een nostalgie geeft het zeker, die ouwe meuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *