Songs over televisie

Mensen houden van lijstjes. Waarom weet niemand, maar we doen het toch. Televisie vinden we ook leuk. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met de beste, leukste en origineelste liedjes over de tv. Zit jouw favoriet ertussen?

  1. The Buggles – Video Killed the Radio Star
  2. Doe Maar – Doris Day
  3. Bruce Springsteen – 57 Channels (And Nothin’ On)
  4. Scouting for Girls – Famous
  5. a-ha – The Sun Always Shines On TV
  6. Jack Johnson – Good People
  7. Hard-Fi – Television
  8. Pakito – Living on Video
  9. The Limousines – Internet Killed The Video Star
  10. Spinvis – Voordeel van Video

The Buggles – Video Killed the Radio Star
Deze klassieker is niet van de radio af te slaan. Toch beschrijft deze plaat het leed van een muzikant die geen succes meer heeft door televisie.

Doe Maar – Doris Day
Er is geen bal op de tv. Alleen ’n film met Doris Day.” Het is niet altijd makkelijk om wat leuks te vinden op de televisie. Daarom roept Doe Maar in dit liedje de tv uit te drukken en de bloemen buiten te zetten.

Bruce Springsteen – 57 Channels (And Nothin’ On)
Ook The Boss kon niet leven met het aanbod op tv. Daarom wordt de beeldbuis met een pistool aan flarden geschoten. “Fifty-seven channels and nothin’ on…

Scouting for Girls – Famous
We hebben tegenwoordig 900 kanalen vol met bagger. Daarom wil iedereen wil beroemd zijn en op tv komen. Dit bezingt zanger Roy Stride. En eigenlijk heeft hij wel gelijk, of niet?

a-ha – The Sun Always Shines On TV
De tekst heeft dit keer minder met televisie te maken. Het gaat over twee geliefden die niet bij elkaar kunnen zijn. Maar om toch bij het onderwerp van deze blog te komen, op tv is toch alles mooier? Ook relaties.

Jack Johnson – Good People
Ondanks de ontzettend relaxte sound van de koning van de hangmatpop Jack Johnson gaat dit liedje over de grote hoeveelheid aan geweld op de tv. En het effect wat dit heeft op de samenleving.

Hard-Fi – Television
Zijn presentatoren de nieuwe dominee’s? Is televisie een nieuwe religie? Hard-Fi denkt van wel.

Pakito – Living on Video
Deze technohit heeft geen vocalen. Alleen de titel refereert aan televisie. Dit maakt deze super foute song niet minder leuk.

The Limousines – Internet Killed The Video Star
De opvolging van de ’80-hit van The Buggles. Want gaat televisie niet langzaam ten onder aan de populariteit van internet?

Spinvis – Voordeel van Video
Woordkunstenaar Spinvis zingt over alles. Letterlijk. Een liedje over tv was dan ook onvermijdelijk.

Natuurlijk ben je nu benieuwd hoe die liedjes ook alweer klonken. Daarom speciaal, extra gratis, een Spotify-playlist waar ze netjes instaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *