Blank hiphopfeestje in Hedon

“Ik zie alleen maar blanken, waar zijn die negers?” roept Vieze Fur. De Jeugd van Tegenwoordig trad vrijdag op in een stampvol Hedon. Waar een hiphop optreden normaal gesproken vol staat met negers, is er nu geen spoor van de gekleurde medemens te bekennen.

“Groeten aan je tante. Welke tante? Tante Lien.” De kenmerkende teksten van de Jeugd van Tegenwoordig schalden vrijdag door poppodium Hedon. Opvallend is de overwegend blanke jeugd die naar de hiphopact komt kijken.

“Ik zie alleen maar blanken, waar zijn die negers?” roept Vieze Fur het publiek toe. “Ik zie hier maar een neger en dat is Willie.” Met deze woorden komt Vieze tot de kern van de avond. Door het aanwezige publiek kan geconcludeerd worden dat De Jeugd van Tegenwoordig overwegend blank publiek trekt. In tegenstelling tot andere hiphoppers met een meer gekleurde achterban.

De sfeer verandert er niet door. Faberyeyo (ook P. Fabergé genoemd) vraagt de zaal “Hoe laat is het?” “Partytime”, scandeert de zaal terug. De interactie is waar de act op draait. Crowdsurfend naar de bar? De Jeugd haalt er zijn hand niet voor om. “Jullie kunnen deze neger zelfs dragen”, zegt Willie Wartaal verbaast.

Het verschil in huidskleur maken de artiesten graag duidelijk. “Give it up for the best nigger in the house: Bas Bron.” De producer wordt flink in het zonnetje gezet. De jongens beseffen zich goed dat ze niet zonder hem kunnen. “Zie deze jongen shinen. Onze blanke faffie.” Vieze heeft het over Faberyeyo die net ‘Voorjekijkendoorlopen’ afrond.

De bezoeker maakt het niet uit. “Ik heb me prima vermaakt”, zegt de jongen naast mij. En aan de tevreden koppies te zien geldt dat voor het merendeel van het publiek. Ondanks de weinig multiculturele samenstelling van het publiek.

2 thoughts on “Blank hiphopfeestje in Hedon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *