Pizza Maffia

Een amper volle bioscoop. In totaal waren er ongeveer 30 tot 40 personen. “Welkom bij een nieuwe Sneak”, begon een medewerker de dinsdagavond. Stiekem was de Sneak Preview al een beetje uitgelekt. Toch begon ik met goede moet aan deze eerste vertoning van de Nederlandse film ‘Pizza Maffia’.

Tim Oliehoek, regisseur van ‘Vet Hard’ en ‘Shouf Shouf Habibi’, probeert met deze film een nieuwe Nederlandse kaskraker te maken. Helaas voor hem zal dit niet lukken.

Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou, maar is flinterdun. Na de film had ik het gevoel alsof het verhaal ook in een halfuur verteld had kunnen worden. Sommige films kunnen een matig script oplossen met sterke acteurs, maar hier komt niet veel van terecht. Over het algemeen zijn de acteurs om te huilen. Het lijkt meer of je een soap zit te kijken, zo dik ligt het acteren erboven op.

Ook de filmmuziek is ook niet om over naar huis te schrijven. Traditionele filmmuziek is amper gebruikt. Wel is er veel R&B en nederhop te horen. Het ondersteund de film, maar goed is het absoluut niet te noemen.

Ga niet naar deze film. Het is je geld niet waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *