Go Back to The Zoo – Hedon Zwolle

“Hey DJ, We’re the kids from the radio”. Niet alleen DJ’s maar heel Zwolle en omstreken maakten afgelopen zaterdag kennis met Go Back to the Zoo in de clubtour. Het viertal imponeerde met strakke nummers en grappige anekdotes.

De Nijmeegse jongens weten het publiek te bespelen. In een stabiel opgebouwde set komen de meeste nummers van het album ‘Benny Blisto’ voorbij. Met een grap en een leuk verhaal hebben ze al snel het publiek op hun hand. Je gaat vanzelf glimlachen als zanger Teun Hieltjes een verhaal inzet over een optreden in het naastgelegen Popfront. Met zijn vorige band, The Pax.

“Drie man aan de bar. Aan het bier. Na het optreden komt de middelste naar mij toe met de boodschap dat het derde nummer niet pakkend was.” Kort en duidelijk, zo verteld frontman Teun de verhalen. Ook de bier die wordt doorgegeven, door het publiek, naar een man die een beker tegen zijn hoofd heeft gekregen werkt vertederend. Je kijkt naar een sympathieke band, een andere conclusie is er niet te trekken.

Hoewel het publiek aan de lippen van de band hangt, gaat het niet helemaal los in de zaal. De meesten staan ingetogen te genieten. Vooral het begin van de set bereikt het gewenste effect niet helemaal. Pas vanaf de single ‘Beam Me Up’ begint de zaal te springen. Afsluiter ‘Electric’ laat de zaal ontploffen. De toegift lijkt daardoor minder bruisend.

Deze Nederlandse band is een schot in de roos voor een leuke avond. Pakkende rockliedjes met een puik stukje entertainment. Niet meer, niet minder.

Wie: Go Back to the Zoo.
Waar: Hedon, Zwolle.
Wanneer: 5 februari 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *