De familie Sumner

“Sumner, die naam heb ik eerder gehoord?” De kans dat je die naam nog nooit gehoord hebt is vrij klein. Gordon Sumner, beter bekend onder zijn artiestennaam Sting, is wereldberoemd. Oorspronkelijk door zijn band The Police, later door zijn solocarrière. De afgelopen jaren hebben we ook gemerkt, dat papa Sumner zeer muzikaal nageslacht heeft.

Eerst een stukje pophistorie. The Police, een driekoppige band uit Londen. Meeste hits in de jaren 80. Zanger Sting is het muzikaal geweten van de band. Dit leverde hits op dit tegenwoordig nog bekend zijn. En nog steeds op de radio gedraaid worden.
Luistertip: Gehele oeuvre van The Police. Spotify.

In 2008 hebben we kennis gemaakt met Joe Sumner. Zanger en bassist van Fiction Plane. Naast een opvallende uiterlijke gelijkenis, zitten de stemmen qua bereik heel dicht bij elkaar. Hoewel de band het eigenlijk volledig op eigen kracht wilde doen, stonden ze in de reünietour (2007) van The Police in het voorprogramma.
Opvallend is de anagram van Fiction Plane. Als je de letters door elkaar husselt krijg je Infant Police. De bandleden houden tot nu toe vol, dat dit puur toeval is.
Luistertip: Two Sisters – Fiction Plane. YouTube.

2010 was daarentegen het jaar van Eliot ‘Coco’ Sumner. Beter bekend als de frontvrouw van de band I Blame Coco. Na een optreden op Lowlands is het hard gegaan. Haar single ‘Selfmachine’ heeft airplay op de radio, en werkt ze in haar debutsingle samen met de Zweedse schone Robyn.
Luistertip: Selfmachine – I Blame Coco. YouTube, Spotify.

Ik hoop dat in de toekomst nog meer zoons en dochters met hetzelfde talent opstaan. Hoewel de genres van elkaar verschillen, vindt ik het allemaal fijn om naar te luisteren. Alle drie de Sumners hebben een herkenbare stem, die prettig in het gehoor ligt.
Laat de Sumnerficatie van de muziekindustie beginnen. Ik ben er klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *