Cd’s en kranten

Een krant en een cd. Een mooie combinatie, in vele opzichten. Een cd opzetten terwijl je de krant aan het lezen bent. Sommigen zweren erbij. Anderen zien er twee (bijna) verouderde producten in. Welke uitkomst je krijgt ligt aan leeftijd, maar ook met interesses. Bij het Algemeen Dagblad zat vandaag een cadeau. De cd ‘Sundays in New York’ van Trijntje Oosterhuis. Een voorschot op de echte release later in het jaar. Uniek, waar nog lang over gepraat zal worden.

Want waarom zat de cd erbij? Een promotieactie voor Trijntje? Of toch voor het AD? Of alleen een sympathieke actie 20 mg cialis. Over een ding kun je niet omheen. Toen ik vanochtend bij de plaatselijke Bruna een AD probeerde te kopen, was het rek leeg. Ook bij de rokerige tabakszaak om de hoek kreek ik nul op rekest. Uiteindelijk pakte ik de laatste bij de Primera. Vlak voor twee oude dametjes, die zo’n extraatje bij de krant ook wel zagen zitten.

Persoonlijk was het een uitgelezen kans om de cd voor zeer weinig te krijgen. Dat er een krant bij zat, was mooi meegenomen. De omgekeerde wereld. Maar voor mij de werkelijkheid. Ik kan genieten van een goede krant, maar van muziek geniet ik altijd. Wel voelde het ontzettend luxe om twee kranten in huis te hebben.

Dat Hans Breukhoven de actie een “grote fout” noemde mag de pret niet drukken. Ik weet bijna zeker dat alle 750 duizend exemplaren goed terecht zijn gekomen. En mocht je er niet blij mee zijn, het is een prachtig verjaardagscadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *