3FM Yearmix 2010

Sinds 2000 is het een traditie. Op oudejaarsdag wordt de jaarmix van DJ Sandstorm uitgezonden. In deze jaarmix worden zoveel mogelijk hits van het betreffende jaar achter, door en over elkaar geplakt. Met veel elegantie en uitzonderlijke finesse. Want daar is niets over te zeggen.

Het gezegde “Het geheim van een goede DJ is zijn platenkast” hoor je vaak. Hier ben ik het volledig mee eens, maar wat als je de platen toegeschoven krijgt. “Hier heb je het afgelopen muzikale jaar. Doe er wat leuks mee!”. Dan wordt het een heel andere verhaal.

Het jaar 2010 vond ik van hoog muzikaal niveau. Veel kwaliteitsbands zijn opgedoken, zoals Graffiti6 en I Blame Coco. Ook waren er oude vedetten die sterk terugkomen zijn. Ik noem bijvoorbeeld Editors.

DJ Sandstorm weet de brede programmering van 3FM, waar bovenstaande artiesten in voorkomen, om te zetten naar een uur durend geheel. Er komen 82 tracks voorbij, van pop tot
soul. En van hip-hop tot rock. Normaliter houd ik niet zo van mixtapes, maar ik moet zeggen dat de jaarmixen van Sandstorm mij positieve kriebels bezorgen. Het beste element zijn de overgangen, deze zijn amper merkbaar. Soms loopt de beat over, andere keren is het de melodielijn wat gevolgd wordt. Ook word er gebruik gemaakt van vocalen bij andere tracks. Ik wist niet dat Caro Emerald haar zanglijn zo goed over Tim Berg’s Bromance geplaatst kan worden.

Conclusie is dat Sandstorm met zijn 2010 jaarmix weer een topmix heeft afgeleverd. Ik heb nu al hooggespannen verwachtingen wat voor mix 2011 opleverd.

Zelf ervaren? De mix is beschikbaar als download.

One thought on “3FM Yearmix 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *