Serious Request

Goede doelen. Ik heb er weinig mee. Van die mensen met een collectebus, brr. Gauw een euro in de bus, en snel de deur dicht. Wil wedden dat het zo bij heel veel mensen zo gaat. Maar zo vlak voor het einde van het jaar is het altijd tijd voor Serious Request. Mijn favoriete goede doel. Niet eens vanwege het Rode Kruis wat de opbrengst ontvangt, maar het hele circus wat er omheen hangt. Want radio is het mooiste wat er is.

Langzamerhand weet iedereen in Nederland het concept. Drie DJ’s van 3FM zitten zes dagen opgesloten in een “Glazen Huis”, terwijl ze geld ophalen. Alsof dat niet genoeg is eten ze niets. Deze spelregels zijn al zeven edities niet verandert. Van een klein radioitem, waar een Marconi Award (2005) mee is gewonnen, is Serious Request tot een groot nationaal festijn uitgegroeid.

De magie van mensen die de hele dag hun werk, maar vooral hobby uitoefenen, vind ik prachtig. Zes dagen per jaar wil ik geen woord missen wat er op de radio gebeurt discover this info here. De combinatie van publiek, prominenten en natuurlijk de DJ’s is het meest spontane wat je kunt vastleggen. Spontaner dan bijvoorbeeld TV.

Het feest gaat nog twee dagen door, en ik zal er weinig van missen. De radio, maar ook de tv en het internet draaien nog even overuren. Want ook daar wordt Serious Request uitgezonden.

http://www.youtube.com/v/wdObcKDOou0?fs=1&hl=nl_NL&rel=0&hd=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *