Home Alone

Elk jaar, op eerste en tweede kerstdag, zie ik mijn huis met andere ogen. Ik ben dan op zoek naar plekken om een mooie val op te zetten. Terwijl ik door het huis loop, stel ik mij aan touwen hangende verfbussen, rondvliegende bakstenen en gloeiend hete deurknoppen voor. Dit allemaal door een film die standaard met kerst op het menu staat: Home Alone. En een dag later zijn opvolger, Home Alone 2.

De hele familie op de bank. Lachend om de ontzettend domme boeven Marv en Harry, terwijl we de grappen al jaren uit ons hoofd kennen. Het verhaal is leuk, maar daar blijft het bij. We worstelen ons door het eerste uur speciaal voor alle boobytraps. Want die blijven het leukst.

We hebben allemaal onze eigen favorieten. In deel één is dat voor mij het gedeelte waarin Harry de voordeur probeert te betreden. In deel twee is dat het gooien van bakstenen naar Harry en Marv. We mogen de rest van het jaar Marv graag nadoen, vlak nadat hij een baksteen tegen zijn hoofd heeft gehad.

Kun je deze gedeeltes niet voor je geest halen stel ik voor dat je zo snel mogelijk naar de videotheek rent en de films haalt. Je kunt hem natuurlijk ook in de achterstraatjes van het internet vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *