Free Record Shop

Gisteren bezocht ik de Free Record Shop. Voor cd’s, wat wel een bijzonderheid leek. Twee platen had ik op mijn lijstje staan. Opties waaruit ik kon kiezen. Helaas hadden ze beide niet. Ze verkochten niet goed genoeg, volgens de jongen achter de balie.

LOVE van The Beatles en Contra van Vampire Weekend. Twee cd’s die beiden opgenomen moeten worden in mijn cdkast. De een vanwege de legendarische status van de band. De ander vanwege de leuke herinneringen aan hun gigs check my source. Beiden doen het naar mijn mening goed in een platenzaak. Niet te alternatief of obscuur, met grote fanbasis.

Maar de Free Record Shop geeft al tijden niet meer om de échte muziekliefhebber. De nieuwste platen in de indie- en underground scene ontvangt de Free Record Shop niet. Ook is het personeel meer thuis in de DVDs dan in de albums die in de winkel liggen.

Ik ga daarom het liefst naar de Plato. Personeel wat verstand heeft van muziek. En een groot assortiment.

Maar hebben de gespecialiseerde zaken nog steeds bestaansrecht? In 2008 concludeerde Atze de Vrieze dat dit nog wel het geval is. Is dit in 2011 ook nog steeds het geval?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *